Salam Sesejuk telaga kautsar...

1/11/2011 09:21:00 AM Edit This 0 Comments »

..Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Alhamdulillah..,dengan limpah kurnianya dapat sekali lagi...buat kali keberapa pun..moga senantiasa ucapan syukur kita titipkan dahulu buat sang pencipta yang teragung iaitu Allah s.w.t

Rindu kat blog ni, tapi nak bwat macam mana, kerja semakin banyak, maklumlah dah masuk ke final exam mood ni.., semua benda kene rush.., tak ada apa yang nak di kongsi sangat, cuma lebih pada rasa rindukan waktu yang terluang sebelum ini, yang dimana sangat rugi saya tak isi dengan pengisian bermanfaat dalam blog ni, even if there are no one 's to viewed my page, i still need to carried out my own effort to give something to share any knowledge or may be sharing something that can make a sense to others. I will happy when other people are happy, so we would be happy together all the time, am i right?? okay, just to share a bit about my feeling just now. Hope it will valued something to the visitors InsyaAllah...



Aku sangat merindui susuk tubuh itu...
susuk tubuh yang penuh dengan tenaga..
penuh dengan semangat...

Aku sangat merindui..wajah kedamaian itu...
wajah yang suci..wajah penuh keyakinan...
penuh dengan semangat...

Aku amat merindui kata2nya...
setiap butir ayat yg keluar darinya..
amat bermakna..amat ku titik beratkan...
setiap katanya memberi aku rasa..
rasa kekuatan untuk meneruskan kehidupan...

Aku amat merindui Dia...
insan yang bergelar Ayah...
ketika kecil dulu..aku di belai penuh kasih sayang...
dengan harapan jadi anak yang berguna...
aku diasuh dengan penuh rasa tangungjawab..
dengan harapan dapat menjadi insan yang berjaya..
dunia dan akhirat..

tak pernah lepas nasihat darinya...
sungguh berhikmah...
penuh kasih sayang..
waktu kecil dulu...
masih tidak mengerti...
ada yang ku patuh..
ada yang ku lawan..
kalaulah aku mengerti..akan kuturut segala katamu Ayah..
segala pengorbanan tidak dikira..
sebagai bekalan untuk akhirat...katanya...
bebelan kasih sayangnya..terngiang2...
pandangannya penuh kerisauan...
bimbang andai dirinya pergi dulu..
apa akan terjadi...

Aku merindui insan yang bergelar ayah...
Ayah yang banyak berkorban untuk keluarga...
ayah yang juga sangat baik dengan semua orang..
banyak yang kagum dengan peribadinya..
tak kurang juga ada yang dengki dengan ketegasannya..
sangat aktif ayah dalam persatuan..
semua dia join..
maklumlah pandai berbicara..ada je idea...

Aku rindukan Ayah..rindu sangat.......
tapi ayah dah pergi dulu..
di sana kedamaian yang hakiki...
dimana jua kau berada...
kita tetap bersama...
bersama penciptamu dan penciptaku...
Allah yang satu...
semoga dapat kita berjumpa..
di syurga kelak...
anakmu ini..ingin sekali membalas jasamu..
semoga sedikit usahaku..
menjadi anak yang baik..InsyaAllah...
mendoakan ibu dan ayah...
semoga sama2 dapat menjejaki syurga nan indah..

Al-Fatehah buat ayah tercinta..
(Mat Aziz bin Tugi)

0 comments:

Solat itu senang!!

Anda Tak tahu solat?
Jangan malu Sila klik pada Gambar untuk melihat animasi solat yang ringkas beserta audio bacaan yang mudah difahami!


motivation quote

cnet review

Generating the true "Ukhuwwah"

love palestine banner

FREE PALESTINE